Am lansat painea din secara bio 100%!
La Brutaria MamaPan am lansat painea din secara bio 100%!
Producem aceasta paine speciala in 48 de ore, printr-un procedeu numit trifazic, prin intermediul caruia reusim sa scoatem din faina de secara bio toate aromele ei complexe si in acelasi timp sa dezvoltam diferitele nuante acrisoare din cei 3 fermentii creati succesiv.
Faina de secara pe care o folosim este authtona si bio, de la Naturalia.
Dupa cum se stie, secara are foarte putin gluten si de aceea aceste paini sunt foarte putin crescute, cu atat mai mult cu cat nu ne ajutam nici de drojdie si nici de faina de grau cu gluten sa facem aluatul sa se umfle.
Recomandare pentru consum: se taie felii foarte subtiri, care se prajesc si pe care se adauga fie unt, felii de somon, pasta de avocado sau smochine. Fiind o paine sofisticata, nu merge la ciorbe, prajeli sau tocanite.
De asemenea, daca veti simti pe langa aroma inconfundabila de caramel a secarei si o aroma delicata de brad, aceasta provine de la formele de lemn in care coacem aluaturile.
Video paine aici: https://www.facebook.com/MamaPanPainecuMaia/videos/710410689133780/