0786 462 029 (L-V, 9:00-19:00) 0786 578 570 (L-V, 9:00-19:00) comenzi@mamapan.ro
Preluam comenzi pana la ora 12:00, producem dupa-amiaza si livram a doua zi (Luni-Vineri). Livram in Bucuresti: minim 50 RON si localitati din Ilfov la limita cu Bucurestiul: minim 100 RON.
Atentie! Primim comenzi doar prin intermediul site-ului. La sediul din Str. Drumetului nr.2A, sector 3 se afla doar fabrica.
Incepand cu data de 9 mai 2022 pentru livrarile in Ilfov percepem o taxa de livrare de 10 Ron

21
dec.

Marea familie a copiilor din Centrul de Plasament Sfantul Nicolae

Complexul Social de Servicii Sfantul Nicolae este singurul centru de plasament inclus in programul „Painea este dar”, proiect de responsabilitate sociala prin care Brutaria MamaPan impreuna cu Kaufland Romania vor asigura timp de un an o parte din alimentatia zilnica necesara dezvoltarii sanatoase a copiilor din 10 centre.

Daca la centrele de zi am cunoscut multi copii care provin din medii defavorizate si care se confrunta cu situatii dificile in familie, la centrul de plasament Sfantul Nicolae familia reprezinta cea mai mare lipsa din viata copiilor. In sens extins cu generozitate, familia celor 38 de copii inregistrati la centru este formata din directorul centrului, dl Constantin Gavrila, din personalul angajat si din multi frati si prieteni cu care impart dormitoarele, sala de mese si timpul.

Am ajuns la Complexul Social de Servicii Sfantul Nicolae chiar de ziua centrului, pe 6 decembrie, cand Mosul umple ghetutele copiilor cu daruri mai mici sau mai mari si cand unii copii isi serbeaza ziua onomastica in locuri special amenajate, cu bile colorate, clovni si jucarii multe. La Centrul Sfantul Nicolae, mosul lucreaza prin intermediul sponsorilor care in aceasta perioada trimit dulciuri si jucarii. Copiii stiu deja de ceva vreme ca pungile din biroul domnului director sunt pentru ei, dar mai stiu si ca nu au voie sa se apropie de ele sau sa traga cu ochiul inauntru.

Desi centrul se afla in sectorul 1 si este finantat de la bugetul local al primariei, exista nevoi pe care acesta nu le poate asigura. Domnul Gavrila este directorul centrului din anul 2013 si in ultimii 3 ani a incercat sa le ofere copiilor si alte lucruri in afara de strictul necesar. “Ajutorul pe care il primim de la MamaPan este extrem important pentru ca nu primim paine de casa de la buget sau prajituri sanatoase cu roscova. Nu ne permitem acest lucru. Bugetul, de exemplu, ne-a permis sa cumparam gratare pentru bucatarie, insa nu ne-a asigurat carnea. Mare parte din alimentele pe care le oferim copiilor sunt donate de sponsori.”

“In ceea ce ne priveste, facem eforturi enorme pentru le asigura copiilor tot ceea ce le trebuie, de la alimente, pana la materiale educationale care sa ii pregateasca pentru viata independenta. In momentul de fata, avem in plasament foarte multi adolescenti care in curand vor parasi centrul si le va fi foarte greu. Oricat de mult i-am pregati noi, este totusi un soc pentru ei, pentru ca isi parasesc, practic, a doua oara familia dupa ce ea i-a parasit prima oara. Pentru copii este o a doua trauma sa fie parasiti din nou, dar cei mai multi sunt luptatori si se adapteaza repede. Depinde doar de ei si de cat de puternici sunt.  Pana la urma, viata este o lupta si daca-ti doresti, trebuie sa reusesti. Din partea noastra au parte de tot sprijinul. Chiar si dupa ce pleaca din sistem, la noi gasesc oricand usa deschisa cand au nevoie de-un sfat sau vor sa stea de vorba. Practic, centrul ramane tot timpul casa lor.“

Tot pentru a le oferi copiilor toate sansele unei dezvoltari complete, Complexul Sfantul Nicolae colaboreaza cu ONG-uri care trimit voluntari pentru a lucra cu ei la teme. Participa, in plus, la diferite cursuri si workshopuri in care sunt invatati cum sa-si redacteze un CV si cum sa aplice online pentru a se angaja. “Daca sunt interesati de sporturi sau alte activitati, incercam sa-i sustinem. Avem profesori de muzica care lucreaza cu ei constant si descopera printre ei chiar copii talentati care ajung chiar pana la nivel de concurs international”, ne mai spune domnul Gavrila in timp ce incearca sa gestioneze si nevoia unei mingi de tenis pe care cativa dintre baietii din centru i-o cer batand pe rand la usa biroului.

In perioada sarbatorilor, gandurile si eforturile Kaufland Romania si ale mamelor singure de la Brutaria MamaPan se indreapta catre copiii de la Complexul Social de Servicii Sfantul Nicolae.